LEAN LEARNING CENTER – Tervetuloa polkuautotehtaalle!

Se mitä ihmiset saavat työssään aikaan on kilpailukyvyn ja kasvun kannalta elintärkeä kysymys. Kun työ sujuu, paranee niin tuottavuus kuin työhyvinvointikin. Kuitenkin meillä kuluu tutkimusten mukaan 30-50% työajasta arvoa tuottamattomaan työhön eli hukkaan? Monesti kysymys on pienistä asioista, joita ei ole “keritty” laittaa kuntoon.

Jos tälle asialle teillä pitää tehdä jotakin, niin tästä olisi hyvä aloittaa. Lean tarkoittaa työn kehittämistä siten, että tehdään ostajalle (asiakkaalle) enemmän hyötyä ja arvontuotantoa muokkaamalla omaa toimintaprosessia sujuvammaksi ja järkevämmäksi.

Tule mukaan oppimaan työn sujuvuuden kehittämistä, sähläyksen vähentämistä, hukan poistamista ja Leania konkreettisesti käytännön kautta JTO Lean Learning Center – polkuautotehtaalle. 

Aiempiin harjoituksiimme Siilinjärvellä, Varkaudessa ja Vieremällä on jo osallistunut kaikkiaan yli 1000 henkilöä. Palaute on ollut erittäin myönteistä, ja sen mukaan mm. työntekijöille ja toimihenkilöille on syntynyt yhteisymmärrys työn sujuvuuden yhteisestä rakentamisesta ja kehittämisestä käytännön tasolla. Opit eivät ole jääneet harjoitukseen, vaan ne ovat todistettavasti poikineet kehitystä arjessa.

Nämä opit toimivat erittäin hyvin teollisuuden lisäksi myös rakentamisessa, palveluissa ja julkisen sektorin työpaikoilla. Lue lehtijuttu yhdestä harjoituksesta.

Tässä harjoituksessa voit olla vasta-alkaja tai jo kokenut Leanin tekijä, koska tässä harjoitellaan käytännön prosessin hallintaa eikä snobbailla termeillä. Uskallan luvata että valmennus on moninkertaisesti hintansa väärti.

Harjoitus perustuu JTO Lean Learning Center Oy:n japanilaisen JMAC:n konseptiin, jolla on Leania käytännössä valmennettu ympäri maapalloa jo yli 25 vuotta. Suomessa konsepti on ollut käytössä vuodesta 2010 alkaen. Tällä konseptilla toimivia vastaavia harjoitustehtaita on Euroopassa yhteensä 7 kpl, joista siis yksi meillä täällä Savossa.

Harjoitusmalleja on monia, ja tässä harjoituksessa painotutaan prosessin kehittämisen haltuunottoon käytännössä. Tämä ei ole peli, vaan oikea kokoonpanokonepaja. Tästä esittelyvideosta näkyy vähän tapahtuman meininkiä: